Spelen & openingstijden – kinderopvang Bambaloe Groningen

in de zandbak op Bambaloe

(Buiten) spelen is belangrijk bij kinderopvang Bambaloe in Groningen Zuid. Onze ruimtes lenen zich daar uitstekend voor. We hebben 2 ruime groepen die naar de leeftijden van de kinderen zijn ingericht. En we zijn erg trots op onze uitzonderlijk grote buitenspeelplaats. Hierin kunnen we ook heerlijk spelen!

picknicktafel in de tuin van Bambaloe

Buiten spelen op kinderopvang Bambaloe

Indien het weer het toelaat gaan we op kinderopvang Bambaloe elke dag met de kinderen naar buiten. Vaak zelfs meerdere keren. In de grote tuin van onze crèche hebben we een zandbak, een glijbaan, een tunnel, fietsjes, tractors en andere leukeDe planten verzorgen bij Bambaloe dingen om mee te spelen. Ook hebben we een grote picknicktafel waar we zomers vaak met de kinderen aan eten! En daarnaast hebben we ook nog een paar groente en fruit plantjes die de kinderen zelf verzorgen en waar we heerlijk van kunnen eten als ze klaar zijn.

De babytuin van BambaloeVoor de allerkleinsten hebben we een speciaal afgeschermd gedeelte in de tuin. Hier kunnen de allerkleinsten ongestoord spelen en op ontdekking gaan. We hebben in het ‘babygedeelte’ gekozen voor gras en rubbertegels zodat de kleinsten lekker hun gang kunnen gaan. Ook is er een zandbak aanwezig en een kleine glijbaan.

Binnen spelen bij kinderdagverblijf Bambaloe

Bambaloe in de Hoornsemeer is een kleinschalig kinderdagverblijf. Het laat zich het best omschrijven als een kruizing tussen een crèche en een gastouder. Kinderopvang Bambaloe heeft vaste leidsters en twee groepen. Beide groepen worden gebruikt om spelletjes te doen, te knutselen, tekenen en verven. Op elke groep staat een boekenkast en een knutselkast vol met leuke en leerzame materialen. Als we bij slecht weer echt niet naar buiten kunnen gebruiken we de binnenruimte ook voor onze dagelijkse bewegingsactiviteiten voor de peuters. Daarnaast eten de kinderen samen op de blauwe groep. Zo eten ze in een vertrouwde omgeving.

Kinderopvang Bambaloe Groningen Zuid - binnen spelen aan tafel

Open deuren beleid Kinderopvang Bambaloe

Kinderopvang Bambaloe hanteert een open deuren beleid om de ontwikkeling en keuzevrijheid van de kinderen extra te stimuleren. Op de uren dat dit mogelijk is staan de deuren van de blauwe en de roze groep open. De kinderen kunnen op die momenten zelf beslissen waar ze spelen.

Elk kind is anders en gaat daarom anders om met dit beleid. Waar het ene kind lekker veilig en geborgen op de eigen groep blijft, grijpt het andere kind de gelegenheid aan om de hele creche te gebruiken om een treinspoor aan te leggen. De leidster is verantwoordelijk voor alle kinderen die op dat moment in haar groep spelen, dus ook voor de kinderen die normaal gesproken onder de verantwoordelijkheid van de andere groep vallen. Doordat Kinderopvang Bambaloe in Groningen een relatief klein kinderdagverblijf is, blijft een goed overzicht mogelijk.

De deuren van de de roze en de blauwe groep van kinderdagverblijf Bambaloe komen uit op de centrale speelhal. Dit is voor de kinderen één grote speeltuin. Ze hebben hier alle ruimte om lekker achter elkaar aanrennen, tikkertje spelen en door de gangen glijden.

Kinderopvang Bambaloe Groningen Zuid - binnen spelen

De kinderen keren uiteindelijk terug naar de hun eigen groep tijdens de rustmomenten van de dag. Hier eten ze hun groente, fruit en broodjes. Ook slapen ze er. Op deze momenten zijn de deuren dicht.

Kinderopvang Bambaloe Groningen Zuid - broodje eten

Openingstijden Bambaloe

Kinderopvang Bambaloe in Groningen Zuid is op werkdagen standaard geopend van 7.30 uur tot 18.00 uur.

Tevens biedt kinderdagverblijf Bambaloe verlengde opvang in de vroege ochtend uren en vroege avonduren. In overleg kun je gebruik maken van de 7.00 of 18:30 service.

Ook is het bij kinderopvang Bambaloe mogelijk om incidenteel opvang af te nemen. Je betaalt dan per uur. Heb je bijvoorbeeld een onverwachte afspraak of een andere onvoorziene situatie waarbij je voor een paar uur opvang nodig hebt, dan kan flexibele opvang bij kinderdagverblijf Bambaloe in Corpus den Hoorn Zuid uitkomst bieden. Mits de groepsgrootte flexibele opvang toelaat is dit altijd mogelijk. Deze vorm van opvang is alleen op last minute in te plannen op werkdagen tussen 7:30 en 18:00.

Gesloten feestdagen

Nieuwjaarsdag
2e paasdag
Koningsdag
5 mei ( eens in de 5 jaar )
Hemelvaartsdag
2e pinksterdag
1e kerstdag
2e kerstdag
Oudejaarsdag om 16.00 uur gesloten

Neem contact op met kinderopvang Bambaloe om de sfeer te proeven tijdens een rondleiding of schrijf je kindje meteen in.