De peutergroep (2-4 jaar)- kinderopvang Bambaloe

De peutergroep op Kinderopvang Bambaloe
Het speelgedeelte van kinderopvang Bambaloe

De peutergroep van kinderopvang Bambaloe in Groningen is de ideale speelruimte voor de peuters.

De peutergroep bestaat uit 2 gedeeltes, het eet,- en knutselgedeelte en het speelgedeelte.

Het eet,- en knutselgedeelte van de peutergroep

Het eet- en knutselgedeelte van kinderopvang BambaloeIn het eet,- en knutselgedeelte is de keuken gevestigd en zijn de nodige knutselspullen aanwezig. Hier kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt en lekker eten en drinken.
In deze ruimte staan 2 tafels waar de kinderen onder begeleiding van 1 van de leidsters kunnen doen wat ze willen. Tekenen, knutselen, kleien of een spelletje spelen, het is allemaal mogelijk. Ook wordt deze ruimte gebruikt voor de eetmomenten, daarnaast bevindt zich een oven in deze keuken waardoor de kinderen ook lekker kunnen bakken met de leidsters.

Het speelgedeelte van de peutergroep
Het speelgedeelte van kinderopvang Bambaloe

In het speelgedeelte van kinderopvang Bambaloe zijn allerlei verschillende speelhoeken gecreëerd. Zo is er een keuken/poppenhoek, waar de fantasieën van de peuters helemaal tot leven komen. Een hoek waarin ze wisselen met bakken, de ene week is het bijvoorbeeld een autohoek en de andere week een dierenhoek. Of ze bouwen de mooiste steden en dierentuinen van duplo! Ook is er een relax hoekje, waar ze lekker kunnen ‘chillen’ en een boekje lezen.

De peutergroep - kinderopvang BambaloeEn er is een klim/gym gedeelte, daar staat een klimrek met glijbaan en hebben ze matten waar ze bijvoorbeeld een koprol op kunnen oefenen! Kortom, mogelijkheden genoeg om je een hele dag te vermaken en je creativiteit kwijt te kunnen!

Lezen op kinderopvang Bambaloe

Kinderopvang Bambaloe doet elk jaar mee aan de nationale voorleesdagen. Tijdens deze dagen lezen de (groot)ouders van de kinderen elke ochtend voor uit een kinderboek dat is uitgekozen door de kinderen van kinderdagverblijf Bambaloe. We trappen de week af met een gezellig voorleesontbijt.

Ook wordt er iedere week voorgelezen door ‘oma Chris’. Zij is de schoonmoeder van Jeanette en is vroeger zelf altijd gastouder geweest. De kinderen zijn altijd door het dolle heen als ze haar zien aankomen. Samen lezen ze dan een aantal boekjes, wat de kinderen willen.

Lezen vinden wij erg belangrijk bij kinderopvang Bambaloe, dit omdat dit zo belangrijk is voor de ontwikkeling. Voor de taalontwikkeling natuurlijk, maar ook voor de sociale ontwikkeling. Zoals al eerder genoemd doen we jaarlijks mee aan de nationale voorleesdagen en ook aan ‘Geef een prentenboek cadeau’, dan ontvangen alle kinderen een prentenboek van ons. Deze actie is in het leven geroepen om het lezen bij kinderen te stimuleren.

De bibliotheekOok zijn we lid van de bibliotheek en gaan we iedere maand met de kinderen naar de bieb om nieuwe boeken uit te zoeken die passend zijn voor het thema die we op dat moment hebben. De kinderen vinden het geweldig om naar de bibliotheek te gaan, daar kunnen ze lekker spelen en ze vinden het altijd erg leuk om zelf boekjes uit te mogen zoeken.

Werken met thema’s

We werken iedere maand met een nieuw thema, dit zijn uiteraard de standaard thema’s zoals de seizoenen en feestdagen, maar ook thema’s zoals verkeer, familie, vormen en kleuren etc. De thema’s duren vaak een maand en tijdens deze thema’s worden er activiteiten gedaan, knutselwerkjes gemaakt, boekjes gelezen en soms uitstapjes gedaan wanneer deze aansluiten bij het thema.
Werken met thema's bij kinderopvang BambaloeWerken met thema's bij kinderdagverblijf BambaloeWerken met thema's bij Bambaloe

Neem contact op met kinderopvang Bambaloe om de sfeer te proeven tijdens een rondleiding of schrijf je kindje meteen in.